.

Hänt i bygden 

Ärtbuffé den 25 oktober 2018

 

Årets traditionella Ärtbuffé gick av stapeln torsdagen den 25 oktober 2018. 27 personer lät sig väl smaka på Mys Inn. Nedan några blder från kvällen.

Tårtkalas den 18 september 2018

 

Det blev en hellyckad eftermiddag då Bygdeföreningen bjöd in ortens pensionärer till tårtkalas på Möllagården. "Blandfärs" stod för musikunderhållningen och i pausen festade vi på kakor och tårta. Dessutom hade man chansen att pröva lyckan i ett ringlotteri. Kalaset som sponsrades av Lions Club i Hörby lockade hela 68 personer.

Stubbarace den 8 september 2018

 

Höjdpunkten så här i september är det stubbarace som anordnas av Östraby-Västerstad LRF avdelning. Bland annat var maskinfirmor, Byaföreningen, Röda Korset och Askeröds idrottsförening på plats och arrangemanget var mycket välbesökt. I år utökades tävlingen med ett gräsklippare-race.

Det stora stubbaracet vanns av Johan Fridh, Djupadahl. Andraplatsen togs av Erik Nilsson, Brunslöv, som var snabbast men råkade missa att backa tillräckligt när han skulle köra tillbaka.

 

Julmarknad den 2 december 2017

 

Årets julmarknad arrangerades traditionsenligt lördagen före 1:a Advent. Knallar och besökare kunde glädjas åt hyfsat väder - vindstilla, uppehållsväder och strax över fryspunkten. Förutom det som kunde erbjudas i marknadsstånden fanns det möjlighet att åka karusell, hästkärra, titta på Askeröds brandkårs utryckningsfordon mm. Lucia med tärnor och tomtenissar framträdde och tomten delade ut godispåsar till alla barn.

Tyrolerafton den 14 oktober 2017

 

Årets Tyrolerafton arrangerades traditionsenligt på Gästis. Pingeltones med Gullan och Fredrik Pingel såg till att stämningen var på topp. Det var musik och allsång med typiska "tyrolersånger" avrundat med allmän dans. Krögare Per hade fixat till en välsmakande "dansk fleskesteg" med traditionella tillbehör. Nedan hittar du några bilder från kvällen (foto: Diana Backman).

Stubbarace den 9 september 2017

 

Årets Stubbarace blev en blöt tillställning. Trots regnet kom en trogen publik för att se på tävlingarna och titta på utställningen.

Midsommarafton den 23 juni 2017

 

Midsommarafton samlades totalt drygt 60 personer på gräsmattan vid Gästis. Majstången kläddes och restes med gemensamma krafter. Därefter blev det sedvanlig dans kring stången till Bert Elofssons dragspelsmusik. Frosta Folkdanslag bidrog med en uppskattad uppvisning. Under eftermiddagens lopp kunde man också inmundiga fika från Gästis, samtidigt som Bygdeföreningen bjöd alla barn på saft och glass. Nytt för i år var att ett litet tivoli hade slagits upp, som erbjöd möjlighet till att åka karusell, hoppa i hoppborg eller prova på bollkastning.

Sammanfattningsvis: En trevlig eftermiddag då vi också hade tur med vädret - regnet dröjde till fram på kvällen.

 

Snapphanar och Borst 25 maj 2017

 

Kristi himmelfärdsdag, dvs torsdagen den 25 maj 2017 gjorde vi en utflykt tillsammans med föreningen Jöns Henrikssons minne. Med Stellan Persson som guide besökte vi först Västerstads prästgård, där vi fick höra berättelsen om när snapphanarna kom på besök och hur det sen gick för dem. Minnesstenen i prästgårdsparken över händelsen besågs. Därefter fortsatte vi till Borst och besökte platsen för slaget 1644.

En film gjord av Eva Grip, där dagen sammanfattas, kan du se gemom att klickia på länken: Borstfilm.

Danne Stråhed i Östraby den 14 oktober 2016

 

Tack alla som kom till Bygdeföreningens Danne Stråheds-spelning den 14 september. Det blev fullsatt! God mat och "Danne-låtar" hela kvällen. Alla trivdes!

Stubbarace den 10 september 2016

Årets stubbarace, som arrangerades av Östraby-Västerstads LRF, gick av stapeln i strålande sensommarväder. Bygdens föreningar och företag hade montrar och visade sina produkter. Bygdeföreningen hade sitt traditionella lotteri som slutsåldes på kvällens bonnafest.

Nationaldagsfirande den 6 juni 2016

Erik Ohlin och Stellan Persson hissar flaggan till Jan Davidssons trumpetfanfar. Därefter blev det frukostbuffé på Gästis för dryga 40-talet gäster.

 

Irländsk afton den 3 oktober 2015

Vi var drygt 50 personer som njöt av Kjellardrängarnas irländska musik och åt Gästis fläskytterfilé med tillbehör.

Östraby Bygdeförening © 2018 • All rights reserved